Houbový salát s kuřetem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 3 ks
Hořčice 1 kávová lžička
Hříbky čerstvé 50 g
Kuřecí prsa 250 g
Lišky čerstvé 250 g
Ocet vinný 15 ml
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do 125 ml vody vložíme suché houby a necháme je pět minut měknout. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a osmahneme kuřecí maso, které předtím lehce osolíme a opepříme. Houby přidáme na pánev včetně vody, necháme dojít až k varu.
  2. Na plátky nakrájené cibulky přidáme s houbami a kuřetem do mísy, vše promícháme. Přidáme majonézu, hořčici, sůl, pepř a vinný ocet. Začneme míchat, postupně přidáme několik kapek oleje. Na závěr ještě vmícháme zakysanou smetanu a bazalku. Ideálně pak nechme před podáváním na hodinu odležet v ledničce.