Houbový salát s kuřetem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
3 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Hříbky čerstvé |
50 g |
Kuřecí prsa |
250 g |
Lišky čerstvé |
250 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
30 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do 125 ml vody vložíme suché houby a necháme je pět minut měknout. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a osmahneme kuřecí maso, které předtím lehce osolíme a opepříme. Houby přidáme na pánev včetně vody, necháme dojít až k varu.
- Na plátky nakrájené cibulky přidáme s houbami a kuřetem do mísy, vše promícháme. Přidáme majonézu, hořčici, sůl, pepř a vinný ocet. Začneme míchat, postupně přidáme několik kapek oleje. Na závěr ještě vmícháme zakysanou smetanu a bazalku. Ideálně pak nechme před podáváním na hodinu odležet v ledničce.