Uzená krkovice s vinnou omáčkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Uzená vepřová krkovička |
800 g |
Voda pitná |
200 ml |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Jalovec |
3 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
8 ks |
Voda pitná |
150 ml |
Zelí kysané |
500 g |
Chilli omáčka |
5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Víno bílé |
400 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.
- Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.
- Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.
- Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.