Uzená krkovice s vinnou omáčkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Uzená vepřová krkovička 800 g
Voda pitná 200 ml
Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Jalovec 3 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián čerstvý 8 ks
Voda pitná 150 ml
Zelí kysané 500 g
Chilli omáčka 5 polévková lžíce
Omáčka sójová 2.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Víno bílé 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.
  2. Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.
  3. Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.
  4. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.