Rýžové nudle na ostrý způsob
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Chilli paprička sušená |
6 ks |
Krůtí prsa |
400 g |
Nudle rýžové |
200 g |
Omáčka rybí |
8 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
4 polévková lžíce |
Pórek |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky vsypeme nudle, přelijeme horkou vodou, necháme je 15 minut zalité, než nabobtnají.
- Opláchneme chilli papričky, potom je osušíme, odstraníme semínka a pokrájíme na kroužky, široké přibližně 3 milimetry. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kroužky, široké asi 1 centimetr. Omytá krůtí prsa rozkrájíme na kousky o rozměrech cca 1 x 2 centimetry a o šířce 1 centimetr. Kešu oříšky nasekáme na drobné kousky.
- Do woku vlijeme olej, rozpálíme ho a zasypeme kešu oříšky, které opékáme, dokud nezhnědnou. Pak přisypeme chilli papričky a pórek, následně ještě 3 minuty restujeme. Opečenou zeleninu odsuneme na kraj woku, na střed vložíme pokrájené kousky krůtího masa. Potom maso smícháme s opečeným pórkem.
- Do pánve přidáme nudle, které jsme předtím scedili, zakápneme rybí omáčkou i sójovou omáčkou a restujeme další minutu. Stále mícháme.
- Nakonec omyjeme bazalku, nakrájíme ji na kousky a posypeme hotový pokrm před podáváním na stůl.