Nudle Mie a mleté vepřové maso

Ingredience


Bambusové výhonky 250 g
Česnek 2 stroužek
Hrachové lusky 150 g
Nudle Mie 100 g
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Olej sójový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pórek 3 ks
Shiitake houby 200 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 750 g
Zázvor celý 20 g
Zelí čínské 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.
  2. Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.
  3. Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.
  4. Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.
  5. Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.