Nudle Mie a mleté vepřové maso
Ingredience
Bambusové výhonky |
250 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hrachové lusky |
150 g |
Nudle Mie |
100 g |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Olej sójový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pórek |
3 ks |
Shiitake houby |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
750 g |
Zázvor celý |
20 g |
Zelí čínské |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.
- Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.
- Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.
- Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.
- Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.