Nudle celozrnné míchané s pórkem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Houby Shitake sušené 20 g
Nudle celozrnné 400 g
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 kg
Rajčata 800 g
Škrob jemný kukuřičný gustin 2 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Tabasco 0.2 kávová lžička
Vývar zeleninový 250 ml
Zázvor celý 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme středně velký hrnek s vlažnou vodou, do které namočíme houby.
  2. Do většího hrnce vlijeme osolenou vodu, ve které uvaříme nudle tak, aby byly na skus.
  3. Omytý pórek nakrájíme na kousky dlouhé 3 centimetry a tyto kousky potom ještě rozkrajujeme na dlouhé proužky. Rajčata spaříme, oloupeme z nich slupky. Vykrojíme zbytky po stopkách, odstraníme semínka a rajčata rozkrájíme na kostičky asi 1 centimetr.
  4. Na plotnu připravíme wok, v něm zahřejeme arašídový olej, na kterém orestujeme pórek společně s okapanými houbami. Lehce osolíme a přidáme nastrouhaný zázvor.
  5. Do pánve přidáme rajčata a česnek, který jsme zbavili slupky a prolisovali. Podusíme asi 3 minuty a potom všechnu zeleninu vyndáme z pánve.
  6. Do woku nalijeme zeleninový vývar s rozmíchaným škrobem. Přilijeme sójovou omáčku, sherry pepř i tabasko. 2 minuty prohřejeme a nakonec vmícháme nudle. Servírujeme společně se zeleninou.