Pečené filety platýze

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 ks
Chilli paprička 1 ks
Fazole v tomatové omáčce 300 g
Máslo bylinkové 30 g
Mrkev kořen 2 ks
Olej dýňový 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 600 g
Rajčata 300 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, celer, sůl, pepř, chilli papričku, na půlky nakrájená rajčata, chvilku podusíme, přimícháme fazolky a vše povaříme přibližně 15 minut.
  2. Česnek oloupeme, rozmačkáme a smícháme spolu se solí. Filety platýze potřeme směsí po obou stranách.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme platýze a z obou stran opečeme.
  4. Teplé porcujeme na talíře a přidáme teplou fazolovou přílohu.