Pečené filety platýze
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Fazole v tomatové omáčce |
300 g |
Máslo bylinkové |
30 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej dýňový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
600 g |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci zahřejeme máslo, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, celer, sůl, pepř, chilli papričku, na půlky nakrájená rajčata, chvilku podusíme, přimícháme fazolky a vše povaříme přibližně 15 minut.
- Česnek oloupeme, rozmačkáme a smícháme spolu se solí. Filety platýze potřeme směsí po obou stranách.
- Na pánvi rozpálíme olej, vložíme platýze a z obou stran opečeme.
- Teplé porcujeme na talíře a přidáme teplou fazolovou přílohu.