Dušená kořeněná čočka

Dušená kořeněná čočka - obrázek

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Čočka jedlá 250 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku necháme namáčet přes noc a poté napolo uvaříme. Polovinu másla rozpálíme, osmahneme na něm kmín. Přidáme čočku a všechno ostatní koření, mírně podlijeme a dusíme.
  2. Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném zbytku másla a vmícháme do měkké čočky. Ochutíme solí a podáváme jako přílohu.