Sýrový nákyp s vejci
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gouda 45% |
1 hrnek |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, vmícháme mléko a osolíme. Jakmile směs zhoustne, odstavíme, přidáme našlehané žloutky a strouhaný sýr. Důkladně promícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do hotové směsi. Vložíme do vodní lázně, v mírně rozehřáté troubě přibližně 30 minut zapečeme. Podáváme jako přílohu k masu.