Těstoviny s rybím filé
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Filé rybí |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Těstoviny čtyřvaječné |
350 g |
Voda pitná |
4 l |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Omyté, na kousky nakrájené filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a podusíme na másle doměkka.
- V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme do zhoustnutí.
- Omáčku osladíme, osolíme, opepříme a smícháme s podušenými kousky filé. Znovu krátce podusíme.
- Uvařené těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.