Pirátská truhla (dětská párty)
Ingredience
Čokoláda na vaření |
200 g |
Čokoládová mince zlatá |
200 g |
Cukr krupice |
320 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukrové zdobení |
4 balení |
Cukr vanilka |
2 ks |
Fundy pendrek |
2 ks |
Kakao - prášek |
5 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Lentilky |
100 g |
Máslo čerstvé |
625 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
600 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Vejce slepičí |
6 ks |
Bonbony-Bonpari želé směs |
2 balení |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu zapneme na 180°C a připravíme si 2 plechy 20x15cm vyložené pečicím papírem. V míse si utřeme máslo s vanilkovým cukrem, potom zašleháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Do připravené směsi opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Rozdělíme do připravených plechů a asi 40 minut pečeme. Je-li hotové vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí nalepit. Hotový korpus chvíli necháme chladnout na plechu a pak opatrně vyklopíme.
- Na tác položíme jeden vychladlý korpus; vyřízneme vnitřek, ale tak, aby nám zůstal alespoň 3cm okraj. Vyříznuté těsto opatrně vyjmeme, nerozdrobíme, rozkrojíme ho na dva trojúhelníky a tyto použijeme na podpěry víka truhly. Trojúhelníky špejlí připíchneme ke spodnímu korpusu a opřeme o ně druhý korpus, tedy víko truhly.
- Podle návodu uvaříme pudink (250ml mléka, sáček vanilkového pudinku, 20 g krupicového cukru), přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup, a necháme vychladnout. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu a necháme úplně vychladnout. Do pěny si mezitím utřeme 125g změklého másla s moučkovým cukrem, postupně přidáváme pudink, vlijeme smetanu s čokoládou a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme celý dort. Hotovou truhlu ozdobíme pendrekem a pendrekovými kolečky; naplníme pirátským pokladem na který použijeme lentilky, zlaté čokoládové mince, cukrové korále, želé bonbóny ve tvaru rybiček a drahokamů.