Pirátská truhla (dětská párty)

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Čokoládová mince zlatá 200 g
Cukr krupice 320 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukrové zdobení 4 balení
Cukr vanilka 2 ks
Fundy pendrek 2 ks
Kakao - prášek 5 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Lentilky 100 g
Máslo čerstvé 625 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 600 g
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vejce slepičí 6 ks
Bonbony-Bonpari želé směs 2 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu zapneme na 180°C a připravíme si 2 plechy 20x15cm vyložené pečicím papírem. V míse si utřeme máslo s vanilkovým cukrem, potom zašleháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Do připravené směsi opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Rozdělíme do připravených plechů a asi 40 minut pečeme. Je-li hotové vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí nalepit. Hotový korpus chvíli necháme chladnout na plechu a pak opatrně vyklopíme.
  2. Na tác položíme jeden vychladlý korpus; vyřízneme vnitřek, ale tak, aby nám zůstal alespoň 3cm okraj. Vyříznuté těsto opatrně vyjmeme, nerozdrobíme, rozkrojíme ho na dva trojúhelníky a tyto použijeme na podpěry víka truhly. Trojúhelníky špejlí připíchneme ke spodnímu korpusu a opřeme o ně druhý korpus, tedy víko truhly.
  3. Podle návodu uvaříme pudink (250ml mléka, sáček vanilkového pudinku, 20 g krupicového cukru), přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup, a necháme vychladnout. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu a necháme úplně vychladnout. Do pěny si mezitím utřeme 125g změklého másla s moučkovým cukrem, postupně přidáváme pudink, vlijeme smetanu s čokoládou a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme celý dort. Hotovou truhlu ozdobíme pendrekem a pendrekovými kolečky; naplníme pirátským pokladem na který použijeme lentilky, zlaté čokoládové mince, cukrové korále, želé bonbóny ve tvaru rybiček a drahokamů.