Marinovaný opékaný losos se zeleninou

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Losos - filety 600 g
Mrkev kořen 400 g
Olej sezamový 6 polévková lžíce
Omáčka Teriyaki 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Škrob jemný kukuřičný gustin 6 kávová lžička
Sójové výhonky 200 g
Sůl 1 špetka
Zázvor celý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.
  2. Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.
  3. Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.
  4. Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.
  5. Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.