Marinovaný opékaný losos se zeleninou
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Losos - filety |
600 g |
Mrkev kořen |
400 g |
Olej sezamový |
6 polévková lžíce |
Omáčka Teriyaki |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
6 kávová lžička |
Sójové výhonky |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.
- Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.
- Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.
- Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.
- Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.