Uhoř na červeném víně

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Fazolové lusky zelené 150 g
Máslo čerstvé 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Rajčata 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř říční 600 g
Víno bílé 1 dl
Víno červené 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
  2. Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.