Uhoř na červeném víně
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř říční |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
Víno červené |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.
- Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.
- Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.