Makarony s marinovaným ovčím sýrem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Majoránka 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 250 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř.
  2. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet.
  3. Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.