Makarony s marinovaným ovčím sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř.
- Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet.
- Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.