Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička sušená |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kapary |
50 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstoviny Penne |
400 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
150 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Připravíme cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky pokrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm do zlatova cibuli, přidáme česnek a chilli papričky, vše podusíme.
- Na pánev přidáme rajčata i se šťávou, bez pokličky povaříme přibližně 10 minut. Část tekutiny necháme vyvařit. Vypeckujeme olivy, kapary necháme okapat. Obojí přidáme na pánev do omáčky, ochutíme solí, pepřem a cukrem.
- Opláchneme petrželku, osušíme ji a na jemno nasekáme. Otevřeme konzervu tuňáka, rybu vyjmeme, necháme okapat. Vidličkou ji rozdělíme na větší kousky. Na talíře připravíme uvařené těstoviny. Před podáváním vmícháme tuňáka a petrželku do omáčky, těstoviny jí přelijeme.