Česká hrachovka s párkem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Hrách žlutý předvařený 400 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Olej slunečnicový 2.5 polévková lžíce
Párky Frankfurtské 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1.5 l
Česnek 4 stroužek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli a mrkev pokrájíme na větší kousky, česnek oloupeme, stonek řapíkatého celeru pokrájíme, vše nasekáme v robotu. Na středním ohni pak směsku osmahneme, aby zelenina byla měkká, ale ne hnědá, to znamená přibližně 5 - 10 minut. Přidáme mletý muškátový květ, promícháme, přidáme žlutý předvařený hrách a znovu dobře promícháme. Pak přilijeme drůbeží nebo zeleninový vývar, přihodíme bobkové listy a opět přivedeme k varu. Ztlumíme oheň, hrnec přikryjeme a vaříme, dokud není hrách měkký a polévka hustá, přibližně hodinu. Není-li hrách ještě měkký, ale polévka už zhoustla, zředíme ji vývarem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec v polévce prohřejeme nakrájené frankfurtské párky.