Staročeská vločková polévka s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
750 ml |
Ovesné vločky |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrůlku v 250ml vody uvaříme ovesné vločky spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěným, nakrájeným celerem doměkka.
- Vločky i zeleninu rozmixujeme, vlijeme do hrnce, přilijeme mléko a za občasného míchání krátce povaříme.
- Nakonec do polévky přidáme kousek másla a podle chuti sůl.