Hovězí jazyk pečený na slanině
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Chléb konzumní |
300 g |
Cibule |
60 g |
Hořčice |
120 g |
Hovězí jazyk |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Petržel kořen |
50 g |
Sardelová pasta |
15 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Strouhanka |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hovězí jazyk uvaříme do měkka. Doba vaření jazyku je přibližně hodina. Uvařený jazyk oloupeme, odřízneme blanky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, očištěnou mrkev, petržel, a celer nastrouháme nahrubo. Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou, potřeme jím maso.
- V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a zeleninu, orestujeme, přiložíme jazyk, podlijeme vývarem z jazyka, posypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
- Hotový jazyk nakrájíme na plátky, podáváme s chlebem a hořčicí.