Hovězí jazyk pečený na slanině

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Chléb konzumní 300 g
Cibule 60 g
Hořčice 120 g
Hovězí jazyk 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 50 g
Petržel kořen 50 g
Sardelová pasta 15 g
Slanina vepřová 60 g
Strouhanka 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí jazyk uvaříme do měkka. Doba vaření jazyku je přibližně hodina. Uvařený jazyk oloupeme, odřízneme blanky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, očištěnou mrkev, petržel, a celer nastrouháme nahrubo. Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou, potřeme jím maso.
  2. V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a zeleninu, orestujeme, přiložíme jazyk, podlijeme vývarem z jazyka, posypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.
  3. Hotový jazyk nakrájíme na plátky, podáváme s chlebem a hořčicí.