Vaječná omeleta v italském stylu - frittata
Ingredience
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Špenát listový čerstvý |
2 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
100 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vejce a smetanu lehce prošleháme, kousky žloutků nevadí, takže nemusíme vejce příliš prošlehávat. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený sýr feta a mladý špenát. Vlijeme do rozehřátého olivového oleje a 2 minuty opékáme. Pak pánev s omeletou vložíme pod gril, aby zezlátla i shora. Podáváme nakrájenou na díly.