Losos s volským okem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Křen |
2 kávová lžička |
Losos uzený |
4 plátek |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Na pánvi nebo v toustovači opečeme rozříznuté žemle řeznou plochou bez použití oleje. Promícháme majonézu se strouhaným křenem, osolíme, opepříme.
- Křenovou majonézou potřeme opečenou stranu žemle a položíme na ni plátek uzeného lososa. Na pánvi z vajec usmažíme na oleji volská oka, jakmile začíná tuhnout bílek přisypeme do pánve česnek a opečeme dozlatova. Usmažená volská oka položíme na žemli s lososem, posypeme drceným kmínem a nakrájenými stroužky česneku.