Vepřové kotlety a pečenými jablky
Ingredience
Jablka |
200 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
600 g |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kotlety zbavíme tuku, osolíme, opepříme, rozložíme na rošt a opékáme asi minutu, aby se maso na povrchu zatáhlo. Obrátíme maso a potřeme marinádou z medu a limetkové šťávy. Převracíme celkem čtyřikrát po 2 minutách a grilujeme tak 10 až 15 minut.
- Opečeme si nakrájená jablka zbavená jádřinců a za stálého obracení jablka opékáme dokud nezměknou pod jablka vložíme papír na pečení, aby se nepřipekla.
- Do uvařené rýže vmícháme kari koření a vše ohřejeme.