Řeznický tokáň
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
4 g |
Okurky nakládané |
200 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Protlak rajčatový |
30 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
8 g |
Vepřová plec |
500 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.