Řeznický tokáň

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 4 g
Okurky nakládané 200 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 6 g
Protlak rajčatový 30 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 8 g
Vepřová plec 500 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.