Kuřecí prsní řízky teriyaki

Ingredience


Kuřecí prsa 500 g
Česnek 1 stroužek
Cukr hroznový (glukóza) 1 polévková lžíce
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 110 ml
Rajčatová šťáva 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky dáme do porcelánové misky a zalijeme 120 ml marinádou teriyaki. Teriyaki marináda : Hroznový cukr, sojovou omáčku, vinný červený ocet, prolisovaný česnek a rajčatovou šťávu smícháme dohromady. A necháme marinovat asi tak 30 minut.
  2. Rozpálíme si gril a položíme na něj pečící papír.
  3. Řízky vložíme na gril a opékáme dozlatova z každé strany asi 3 minuty, během grilování potíráme marinádou.