Kuřecí prsní řízky teriyaki
Ingredience
Kuřecí prsa |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr hroznový (glukóza) |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
110 ml |
Rajčatová šťáva |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí řízky dáme do porcelánové misky a zalijeme 120 ml marinádou teriyaki. Teriyaki marináda : Hroznový cukr, sojovou omáčku, vinný červený ocet, prolisovaný česnek a rajčatovou šťávu smícháme dohromady. A necháme marinovat asi tak 30 minut.
- Rozpálíme si gril a položíme na něj pečící papír.
- Řízky vložíme na gril a opékáme dozlatova z každé strany asi 3 minuty, během grilování potíráme marinádou.