Bramborový salát kořeněný

Ingredience


Brambory 250 g
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Feferony 2 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Sůl 1 špetka
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kostky. Feferony pokrájíme na tenké nudličky, přidáme do brambor, ochutíme solí a zalejeme rozšlehaným jogurtem. Posypeme kořením a podáváme.
  2. Horké koření [39441]:
  3. Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.