Steak T-bone

Ingredience


Česnek 2 kávová lžička
Hovězí roštěnka níz. peč. 620 g
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Česnek 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 65 g
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Šťáva citrónová 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Steaky před kuchyňskou úpravou mají mít pokojovou teplotu. Sůl, prolisovaný česnek, pepř a olej smícháme dohromady a potřeme steaky z obou stran a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Smícháme všechny suroviny pro česnekové máslo.
  2. Zapneme si gril a steaky grilujeme tak dlouho jak kdo si přeje.
  3. Doba grilování nepropečený 5 - 6 minut, středně propečený 7 - 10 minut, propečený 10 - 14 minut. Při grilování obracíme steaky.
  4. Steaky ozdobíme kopečkem česnekového másla a na předehřátém talíři podáváme.