Steak T-bone
Ingredience
Česnek |
2 kávová lžička |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
620 g |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Česnek |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
65 g |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Šťáva citrónová |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 14 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Steaky před kuchyňskou úpravou mají mít pokojovou teplotu. Sůl, prolisovaný česnek, pepř a olej smícháme dohromady a potřeme steaky z obou stran a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Smícháme všechny suroviny pro česnekové máslo.
- Zapneme si gril a steaky grilujeme tak dlouho jak kdo si přeje.
- Doba grilování nepropečený 5 - 6 minut, středně propečený 7 - 10 minut, propečený 10 - 14 minut. Při grilování obracíme steaky.
- Steaky ozdobíme kopečkem česnekového másla a na předehřátém talíři podáváme.