Nudle bramborové
Ingredience
Brambory |
450 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
225 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
3 plátek |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
125 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájené brambory na kostky uvaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme na kaši, přidáme do nich vejce, mléko, mouku, sůl, pepř a vymícháme tužší těsto.
- Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenký dlouhý váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a kousky těsta do ní vhodíme a vaříme 4 minuty. Uvařené nudle vyplavou.
- V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a slaninu a 5 minut smažíme. Vmícháme nastrouhaný parmezán, smetanu a petrželku. Nudle necháme okapat a dáme je do servírovací mísy. Přelijeme přes ně omáčku a promícháme.
- Ozdobíme petrželkou a podáváme teplé.