Nudle bramborové

Ingredience


Brambory 450 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Mléko plnotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 225 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 3 plátek
Smetana 33% (šlehačka) 3 dl
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 125 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájené brambory na kostky uvaříme ve vodě 10 minut, poté necháme okapat a rozmačkáme na kaši, přidáme do nich vejce, mléko, mouku, sůl, pepř a vymícháme tužší těsto.
  2. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na tenký dlouhý váleček, který rozkrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky.
  3. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a kousky těsta do ní vhodíme a vaříme 4 minuty. Uvařené nudle vyplavou.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a slaninu a 5 minut smažíme. Vmícháme nastrouhaný parmezán, smetanu a petrželku. Nudle necháme okapat a dáme je do servírovací mísy. Přelijeme přes ně omáčku a promícháme.
  5. Ozdobíme petrželkou a podáváme teplé.