Italská obložená bagna
Ingredience
Ančovička - filety |
6 ks |
Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks |
Hovězí svíčková |
225 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 hrst |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpůlenou červenou papriku zbavenou semínek grilujeme na grilu 15 minut. Jednou obrátíme a poté ji vložíme do sáčku a uzavřeme ji.
- Prudce opečeme obě strany steaku a grilujeme 8 minut, jednou obrátíme.
- Když nám paprika vychladne, oloupeme ji a pokrájíme na plátky. Steak pokrájíme na proužky.
- Bochník chleba rozkrojíme na polovinu a vydlabeme obě půlky tak, aby v nich zůstalo 2,5 cm střídky. Potřeme trochou oleje obě poloviny. Do spodní půlky bochníku dáme nakrájená rajčata na plátky, rozpůlené černé olivy, oloupanou salátovou okurku nakrájenou na plátky, masové proužky, červenou papriku, sůl, pepř a nasekané ančovičky. Přiklopíme druhou půlkou chleba.
- Italskou bagnu položíme na svačinový papír, stiskneme a zabalíme do fólie. Chladíme 2 hodiny.
- Podáváme vychlazenou.