Vepřový závitek hukvaldský

Vepřový závitek hukvaldský - obrázek

Ingredience


Cibule 300 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 20 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 133 g
Vepřová kýta 750 g
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.
  2. Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.
  3. Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.
  4. Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
  5. Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.
  6. Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.