Vepřový závitek hukvaldský
Ingredience
Cibule |
300 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
150 g |
Vejce slepičí |
133 g |
Vepřová kýta |
750 g |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je doširoka, osolíme a opepříme.
- Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podusíme a spojíme vejci.
- Plátky masa plníme připravenou směsí, zavineme a upevníme režnou nití nebo párátkem.
- Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na tuku osmahneme dorůžova. Přidáme závitky, opečeme je, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka.
- Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dobře provaříme.
- Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky a vše krátce podusíme.