Pusinkový dort s mangem

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Jahody zahradní 125 g
Mango 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
Jahody zahradní 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh tuhý a lesklý.
  2. Na dvou listech papíru na pečení si vyznačíme dva kruhy o průměru 20 cm. Papír obrátíme a vyložíme jím plech na pečení.
  3. Směs nastříkáme do tvaru spirály na vyznačené kruhy na pomaštěném papíru.
  4. Pečeme 1-1 1/4 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C, až je křupavý a suchý. Necháme vychladnout, pak opatrně odlepíme papír.
  5. Oloupané mango nakrájíme na malé kostičky. Jeden sněhový kruh potřeme šlehačkou. Poklademe mangem a jahodami a pokryjeme druhým sněhovým korpusem.
  6. Ozdobíme pusinkami ze šlehačky, dílky jahod a jednou celou jahodou.