Pusinkový dort s mangem
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Jahody zahradní |
125 g |
Mango |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Jahody zahradní |
50 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a šleháme dál, až je sníh tuhý a lesklý.
- Na dvou listech papíru na pečení si vyznačíme dva kruhy o průměru 20 cm. Papír obrátíme a vyložíme jím plech na pečení.
- Směs nastříkáme do tvaru spirály na vyznačené kruhy na pomaštěném papíru.
- Pečeme 1-1 1/4 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C, až je křupavý a suchý. Necháme vychladnout, pak opatrně odlepíme papír.
- Oloupané mango nakrájíme na malé kostičky. Jeden sněhový kruh potřeme šlehačkou. Poklademe mangem a jahodami a pokryjeme druhým sněhovým korpusem.
- Ozdobíme pusinkami ze šlehačky, dílky jahod a jednou celou jahodou.