Vejce plněná tuňákem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Majonéza |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana zakysaná 14% |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
120 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce uvaříme natvrdo, pažitku jemně nasekáme, z tuňáka slijeme olej.
- Uvařená vejce rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V míse rozmixujeme žloutky s tuňákem a smetanou, přimícháme majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Pěnu pomocí cukrářského sáčku plníme do bílků, posypeme pažitkou a podáváme.