Cizrnový falafel

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Chléb celozrnný pšeničný 100 g
Cibule červená 1 ks
Cizrna konzervovaná 675 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Strouhanka 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mixéru dáme konzervovanou cizrnu, nasekanou cibuli, česnek, chléb, koriandr, kmín, chilli papričky, kurkumu, sůl, pepř a mixujeme 30 vteřin. Ze směsi vytvarujeme koule o velikosti vlašských ořechů.
  2. DO misky dáme vejce a do druhé strouhanku. Koule namáčíme ve vajíčku a pak ve strouhance.
  3. Předehřejeme ve woku olej a smažíme falafel po várkách. Koule musí být zlatavě hnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
  4. Podáváme teplé.