Cizrnový falafel
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Chléb celozrnný pšeničný |
100 g |
Cibule červená |
1 ks |
Cizrna konzervovaná |
675 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mixéru dáme konzervovanou cizrnu, nasekanou cibuli, česnek, chléb, koriandr, kmín, chilli papričky, kurkumu, sůl, pepř a mixujeme 30 vteřin. Ze směsi vytvarujeme koule o velikosti vlašských ořechů.
- DO misky dáme vejce a do druhé strouhanku. Koule namáčíme ve vajíčku a pak ve strouhance.
- Předehřejeme ve woku olej a smažíme falafel po várkách. Koule musí být zlatavě hnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
- Podáváme teplé.