Brambory lyonské

Ingredience


Brambory 1.25 kg
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plátky nakrájíme brambory, dáme je do lehce osolené vody v hrnci a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou cibuli na plátky s prolisovaným česnekem a smažíme. Do pánve přidáme uvařené brambory a smažíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozdrobíme navrch nasekanou petrželku.
  3. Ihned podáváme.