Rohlíčky z listového těsta s masovou nádivkou
Ingredience
Listové těsto |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Maso mleté - mix |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
1.5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek prolisujeme a vejce rozšleháme.
- V míse rozmícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vodou, Solamylem, solí a pepřem. Směs dobře propracujeme a rozdělíme na 12 dílů.
- Na vále podsypaném moukou vyválíme listové těsto na obdélník zhruba 25x35 cm, rozkrájíme na 6 čtverců, každý překrojíme na dva trojúhelníky.
- Z masové směsi vytvarujeme válečky o něco kratší než přepona trojúhelníku. Tam váleček na těsto položíme a dobře zavineme. Klademe cípem dospod na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, jemně posypeme paprikou a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba čtvrt hodiny, až jsou rohlíčky zlaté.