Rohlíčky z listového těsta s masovou nádivkou

Ingredience


Listové těsto 500 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Maso mleté - mix 300 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 1.5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek prolisujeme a vejce rozšleháme.
  2. V míse rozmícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vodou, Solamylem, solí a pepřem. Směs dobře propracujeme a rozdělíme na 12 dílů.
  3. Na vále podsypaném moukou vyválíme listové těsto na obdélník zhruba 25x35 cm, rozkrájíme na 6 čtverců, každý překrojíme na dva trojúhelníky.
  4. Z masové směsi vytvarujeme válečky o něco kratší než přepona trojúhelníku. Tam váleček na těsto položíme a dobře zavineme. Klademe cípem dospod na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, jemně posypeme paprikou a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba čtvrt hodiny, až jsou rohlíčky zlaté.