Scampi s rýží a sambalovou omáčkou
Ingredience
Čínské koření |
1 kávová lžička |
Gari |
1 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Pasta Sambal Oelek |
250 ml |
Pórek |
1 ks |
Rýže Basmati |
400 g |
Scampi |
16 ks |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.
- Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.
- Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.
- Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.