Bramborový koláč s mletým jehněčím masem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Brambory |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá uzená |
1 kávová lžička |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Máslo jihočeské |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
- V pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, přidáme mletou uzenou papriku, mleté jehněčí maso a opékáme. Pak maso dáme stranou.
- Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.
- Na druhou pánev nalijeme zbytek oleje a plátky brambor na něm opečeme dozlatova. Přidáme maso a ještě asi 4 minuty společně opékáme.
- V misce smícháme smetanu, vejce, najemno nasekanou pažitku, bazalku, sůl a pepř.
- Do směsi na pánvi přidáme nastrouhaný ementál, zalijeme vaječnou směsí a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
- PO upečení necháme chvilku vychladnout a pak ihned servírujeme. Zdobíme snítky petrželky.