Bramborový koláč s mletým jehněčím masem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Brambory 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Paprika mletá uzená 1 kávová lžička
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 5 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
Vejce slepičí 8 ks
Máslo jihočeské 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
  2. V pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, přidáme mletou uzenou papriku, mleté jehněčí maso a opékáme. Pak maso dáme stranou.
  3. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.
  4. Na druhou pánev nalijeme zbytek oleje a plátky brambor na něm opečeme dozlatova. Přidáme maso a ještě asi 4 minuty společně opékáme.
  5. V misce smícháme smetanu, vejce, najemno nasekanou pažitku, bazalku, sůl a pepř.
  6. Do směsi na pánvi přidáme nastrouhaný ementál, zalijeme vaječnou směsí a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
  7. PO upečení necháme chvilku vychladnout a pak ihned servírujeme. Zdobíme snítky petrželky.