Kari taštičky horké i studené
Ingredience
Brambory |
125 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčičné semínko |
0.5 kávová lžička |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Margarín |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
225 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy nasypeme mouku a zpracujeme ji s margarínem posekaným na kousky. Vznikne drobenka. Vmícháme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme a dáme do lednice na 30 minut.
- Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájené brambory na kostky, pokrájenou mrkev, nasekanou cibuli a česnek a smažíme 2 minuty. Přidáme kari, kurkumu, mletý kmín, hořčičné semínko a smažíme minutu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud zelenina nezměkne a tekutina se nevypaří. Poté necháme vychladnout.
- Těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na placku o průměru 15 cm a na každou placku dáme část náplně. Okraje každé placky potřeme, přehneme je a stiskneme, aby se slepily.
- Dáme na pečící plech a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů.
- Podáváme jak teplé, tak studené.