Kari taštičky horké i studené

Ingredience


Brambory 125 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Margarín 100 g
Mouka pšeničná hladká 225 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Voda pitná 4 polévková lžíce
Vývar zeleninový 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku a zpracujeme ji s margarínem posekaným na kousky. Vznikne drobenka. Vmícháme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme a dáme do lednice na 30 minut.
  2. Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájené brambory na kostky, pokrájenou mrkev, nasekanou cibuli a česnek a smažíme 2 minuty. Přidáme kari, kurkumu, mletý kmín, hořčičné semínko a smažíme minutu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud zelenina nezměkne a tekutina se nevypaří. Poté necháme vychladnout.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na placku o průměru 15 cm a na každou placku dáme část náplně. Okraje každé placky potřeme, přehneme je a stiskneme, aby se slepily.
  4. Dáme na pečící plech a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů.
  5. Podáváme jak teplé, tak studené.