Křehké těsto s citrónem
Ingredience
Citronová kůra |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Hera |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mouka pšeničná hladká |
600 g |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku vysypeme na val, smícháme s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, cukr moučku, uprostřed uděláme důlek a do něho rozklepneme celé vejce, trochu rukou promícháme, přidáme na kostky nakrájenou Heru, citrónovou kůru, nakonec pomerančovou šťávu, rukou suroviny zpracujeme na tuhé, lesklé a hladké těsto.
- Připravené těsto zabalíme do fólie a odložíme do ledničky minimálně na 60 minut.
- Křehké těsto používáme na pečení vánočního cukroví, například na košíčky, plněné kolečka a jiné.