Flan z ryby na kari

Ingredience


Banánové listy 12 plátek
Chilli paprička 0.5 ks
Cukr krupice 1 špetka
Filety z tresky tmavé 250 g
Kari pasta červená 1 polévková lžíce
Kokosové mléko 270 ml
Limetka kafrová 20 g
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Thajská bazalka 20 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tresčí filety opláchneme pod proudem studené vody, vysušíme. Pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr a délce přibližně 4 centimetry. Omytou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a nakrájíme na malé proužky.
  2. Do misky vlijeme kokosové mléko. Vložíme do něho kari pastu, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek, osolíme a pocukrujeme. Rozšleháme a vložíme do směsi nakrájené proužky ryby. Necháme marinovat.
  3. Z banánových listů ručně složíme košíčky. Aby pevně držely, spíchneme je párátkem. Na dno takto vytvořených košíčků položíme lístky bazalky a půlku lístků kaffir limetky.
  4. Do tří čtvrtin výšky naplníme banánové košíčky marinovanými kousky ryb. Mezitím vlijeme do woku vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme do woku nad hladinu vody napařovací podložku a všechny naplněné košíčky na ni naskládáme. 10 minut necháme napařovat a potom wok odstraníme z ohně.
  5. Servírujeme na talíř. Položíme na každý tři košíčky plné ryb, posypeme zbytkem lístků kaffir limetky a nadrobno posekanými proužky chilli papričky a přelijeme lžící kokosového mléka.