Hovězí uzený jazyk na cibulce
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
200 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí uzený jazyk |
600 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
4 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.
- Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.