Meruňkový krupicový nákyp
Ingredience
Broskve |
300 g |
Cukr krupice |
160 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Cukr vanilka |
40 g |
Krupice dětská |
160 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Ořechy vlašské |
150 g |
Sirup karamelový |
1 dl |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kastrůlku vylijeme 0.5 l mléka, přisypeme krupici, žloutky, cukr, vše dobře promícháme a necháme nabobtnat. Do hrnce vylijeme mléko, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a za stálého mícháním přimícháme krupici z kastrůlku. Vrátíme zpátky na sporák a vaříme až do zahoustnutí. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Pečící formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve, posypeme drobně nasekanými ořechy, vysypeme sníh a zalijeme druhou půlkou uvařené krupice.
- Formu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct 20 minut. Zapečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce, každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme libovolným sladkým sirupem.