Meruňkový krupicový nákyp

Ingredience


Broskve 300 g
Cukr krupice 160 g
Cukr moučkový 40 g
Cukr vanilka 40 g
Krupice dětská 160 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Ořechy vlašské 150 g
Sirup karamelový 1 dl
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku vylijeme 0.5 l mléka, přisypeme krupici, žloutky, cukr, vše dobře promícháme a necháme nabobtnat. Do hrnce vylijeme mléko, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku a za stálého mícháním přimícháme krupici z kastrůlku. Vrátíme zpátky na sporák a vaříme až do zahoustnutí. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Pečící formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vylijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme na plátky nakrájené broskve, posypeme drobně nasekanými ořechy, vysypeme sníh a zalijeme druhou půlkou uvařené krupice.
  2. Formu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct 20 minut. Zapečený nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na porce, každou porci posypeme moučkovým cukrem a polijeme libovolným sladkým sirupem.