Pizza kalábrijská

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Droždí 1 kostka
Mléko plnotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 400 g
Mozzarella 150 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata sušená sterilovaná 175 g
Ricotta 125 g
Salám Mortadela 125 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2.75 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.
  2. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.
  3. Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.
  4. Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.
  5. Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
  6. Podáváme horké.