Pizza kalábrijská
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Droždí |
1 kostka |
Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
400 g |
Mozzarella |
150 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata sušená sterilovaná |
175 g |
Ricotta |
125 g |
Salám Mortadela |
125 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2.75 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do misky dáme mouku, sůl a kvasnice. Promícháme, přidáme olivový olej a teplou vodu, utvoříme vláčné těsto. Zpracováváme rukama 10 minut, poté vytvarujeme z těsta bochánek, dáme ho do lehce vymazaného polyetylénového pytlíku a necháme v teple kynout 90 minut.
- Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm rozetřený česnek a pokrájenou papriku na plátky.
- Polovinu těsta vyválíme, aby pokrylo pečící plech - 30x25 cm. Těsto posypeme ricottou, pokryjeme sušenými rajčaty, plátky vařených vajec, oreganem, paprikami a salámem nakrájeným na proužky a nasypeme strouhanou mozzarellu. Osolíme, opepříme.
- Zbývající těsto vyválíme a položíme na náplň, okraje pizzy uzavřeme. Necháme v teple hodinu kynout.
- Dvojitou pizzu propícháme vidličkou, potřeme mlékem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut při teplotě 180 stupňů.
- Podáváme horké.