Telecí maso s haluškami
Ingredience
Cibule |
120 g |
Halušky |
250 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
60 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
8 g |
Telecí maso přední |
600 g |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Čtvrt hodiny před koncem dušení přisypeme halušky, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme rajčatovým protlakem, zjemníme smetanou a dodusíme.
- Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.