Telecí maso s haluškami

Ingredience


Cibule 120 g
Halušky 250 g
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 60 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 80 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 8 g
Telecí maso přední 600 g
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Čtvrt hodiny před koncem dušení přisypeme halušky, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme rajčatovým protlakem, zjemníme smetanou a dodusíme.
  3. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.