Rosol s mučenkou

Ingredience


Cukr moučkový 30 g
Grapefruity 1 ks
Karambola 80 g
Kompot broskvový 400 g
Mučenka 6 ks
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Voda pitná 100 ml
Želatina 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme vodu a přidáme želatinu. Smícháme a necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Misku dáme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
  2. Broskve rozmixujeme se šťávou. Z plodů mučenky vyškrabeme dužinu, přidáme ke kaši a ještě chvíli mixujeme. Prolisujeme jemným sítem. Vmícháme želatinu.
  3. Plátky karamboly namočíme do broskvové směsi a do každé formičky dáme jeden. Kolem upravíme grapefruit. Broskvovou směs rozdělíme do formiček. Chladíme 1-2 hodiny, až směs ztuhne.
  4. Cukr moučku prosejeme a vmícháme do ušlehané šlehačky. Vyklopíme rosol, nastříkáme na něj šlehačku.