Vonný vinný rosol
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
30 g |
Hroznové víno |
150 g |
Likér bezinkový |
4 polévková lžíce |
Máta |
10 g |
Šťáva citrónová |
40 ml |
Víno růžové |
750 ml |
Voda pitná |
200 ml |
Želatina |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do misky dáme vodu a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme stát 10 minut.
- Polovinu vína nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Mírně zahříváme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit. Přidáme citronovou šťávu, likér a zbývající víno. Vmícháme želatinu.
- Do vinných pohárů rozdělíme vinné bobule. Do každého poháru nalijeme trochu rosolu a 10 minut chladíme. Zbývající směs rozlijeme do pohárů. Chladíme 1-2 hodiny, až rosol ztuhne. Před podáváním ozdobíme stočenými kolečky citronu a snítkami máty.