Vonný vinný rosol

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 30 g
Hroznové víno 150 g
Likér bezinkový 4 polévková lžíce
Máta 10 g
Šťáva citrónová 40 ml
Víno růžové 750 ml
Voda pitná 200 ml
Želatina 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky dáme vodu a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme stát 10 minut.
  2. Polovinu vína nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Mírně zahříváme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit. Přidáme citronovou šťávu, likér a zbývající víno. Vmícháme želatinu.
  3. Do vinných pohárů rozdělíme vinné bobule. Do každého poháru nalijeme trochu rosolu a 10 minut chladíme. Zbývající směs rozlijeme do pohárů. Chladíme 1-2 hodiny, až rosol ztuhne. Před podáváním ozdobíme stočenými kolečky citronu a snítkami máty.