Houby pikantní
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Hlíva ústřičná |
125 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 kávová lžička |
Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř sečuánský |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Shiitake houby |
300 g |
Žampiony čerstvé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a nasekané jarní cibulky a smažíme 30 vteřin. Přidáme všechny druhy hub, sójovou omáčku, chilli omáčku, vinný ocet, omáčku hoisin, cukr, sečuánský pepř a smažíme za stálého míchání 5 minut.
- Houby ve woku zakapeme sezamovým olejem, přemístíme na ohřátý talíř, ozdobíme petrželkou a podáváme.