Houby pikantní

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli omáčka 1 kávová lžička
Cibulka jarní 3 ks
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Hlíva ústřičná 125 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 kávová lžička
Omáčka Hoisin 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř sečuánský 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Shiitake houby 300 g
Žampiony čerstvé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a nasekané jarní cibulky a smažíme 30 vteřin. Přidáme všechny druhy hub, sójovou omáčku, chilli omáčku, vinný ocet, omáčku hoisin, cukr, sečuánský pepř a smažíme za stálého míchání 5 minut.
  2. Houby ve woku zakapeme sezamovým olejem, přemístíme na ohřátý talíř, ozdobíme petrželkou a podáváme.