Čokoládový šálek
Ingredience
Čokoláda na vaření |
200 g |
Káva Espresso |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
15 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Tresť vanilková |
1 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nasekanou čokoládu dáme do nádoby se silnou kávou. Za stálého míchání mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí.
- Čokoládu necháme lehce vychladnout, pak do něj přidáme máslo, vanilkovou tresť, žloutky a dobře promícháme.
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do čokoládového krému. Krém rozdělíme do 6 malých hrnečků na pudink nebo jiných misek a necháme asi 8 hodin vychladnout.
- Před podáváním ozdobíme každý hrneček pusinkou ze šlehačky.