Čokoládový šálek

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Káva Espresso 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 15 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Tresť vanilková 1 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nasekanou čokoládu dáme do nádoby se silnou kávou. Za stálého míchání mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí.
  2. Čokoládu necháme lehce vychladnout, pak do něj přidáme máslo, vanilkovou tresť, žloutky a dobře promícháme.
  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do čokoládového krému. Krém rozdělíme do 6 malých hrnečků na pudink nebo jiných misek a necháme asi 8 hodin vychladnout.
  4. Před podáváním ozdobíme každý hrneček pusinkou ze šlehačky.