Telecí maso na slanině s houbami
Ingredience
Bramborový knedlík |
400 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Mouka polohrubá |
15 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Párky jemné |
120 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Smetana zakysaná 11% |
250 g |
Sůl |
8 g |
Telecí ořech |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu a párek nakrájíme na menší hranolky, telecí maso vcelku jimi prošpikujeme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme v pánvi, přilijeme olej, přiložíme maso, osolíme, opepříme a ze všech stran ho osmažíme. Maso přendáme do pekáčku, na tuku orestujeme plátky hub a přelijeme do pekáčku i s tukem. Podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.
- Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do šťávy vmícháme smetanu s rozmíchanou moukou, necháme provařit a odstavíme.
- Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.