Telecí maso na slanině s houbami

Ingredience


Bramborový knedlík 400 g
Houby čerstvé 200 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Mouka polohrubá 15 g
Olej rostlinný 30 ml
Párky jemné 120 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 200 g
Smetana zakysaná 11% 250 g
Sůl 8 g
Telecí ořech 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu a párek nakrájíme na menší hranolky, telecí maso vcelku jimi prošpikujeme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme v pánvi, přilijeme olej, přiložíme maso, osolíme, opepříme a ze všech stran ho osmažíme. Maso přendáme do pekáčku, na tuku orestujeme plátky hub a přelijeme do pekáčku i s tukem. Podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.
  2. Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do šťávy vmícháme smetanu s rozmíchanou moukou, necháme provařit a odstavíme.
  3. Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.