Sezamové carpaccio z tuňáka

Ingredience


Cukr krupice 1 polévková lžíce
Ocet rýžový tmavý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 125 ml
Omáčka Teriyaki 100 ml
Sezam - semena 150 g
Víno rýžové čínské 125 ml
Zázvor nakládaný 4 ks
Tuňák obecný 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.
  2. Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.