Sezamové carpaccio z tuňáka
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Ocet rýžový tmavý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
125 ml |
Omáčka Teriyaki |
100 ml |
Sezam - semena |
150 g |
Víno rýžové čínské |
125 ml |
Zázvor nakládaný |
4 ks |
Tuňák obecný |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V rendlíku na silném plameni přivedeme k varu víno, sójovou omáčku, cukr, ocet i sezamový olej, povaříme za stálého míchání cca 2 - 3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka trochu zhoustla. Následně odstavíme, necháme zchladnout.
- Filety z tuňáka obalíme řádně v sezamových semínkách. Poté rozpálíme olej v nepřilnavé pánvi a tuňáka orestujeme z každé strany asi 30 sekund. Velmi ostrým nožem rybu následně nařežeme na velmi tenké plátky. Ty rozdělíme na čtyři talíře, podáváme s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.