Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mořské plody mix |
300 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pažitka |
1 hrst |
Pórek |
1 ks |
Špagety sépiové |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
1.5 l |
Vývar z humrů |
100 ml |
Créme fraiche |
125 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pokud máme mořské plody mražené, necháme je rozmrazit podle návodu na obalu. Čerstvé mořské plody omyjeme a pokud je potřeba, vykucháme je a očistíme. Připravíme zeleninu. Mrkev očistíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Pórek a celer očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka, celer na menší kousky.
- Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji dusíme 5-8 minut. Poté vše podlijeme humrovým fondem (vývarem) a bílým vínem. Promícháme a přidáme mořské plody. Vše necháme pod pokličkou dusit asi 10 minut.
- Zeleninu a mořské plody zjemníme přidáním crème fraîche, dochutíme solí. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme sekanou pažitkou.