Sépiové těstoviny s mořskými plody a zeleninou

Ingredience


Celer řapíkatý 0.5 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mořské plody mix 300 g
Mrkev kořen 2 ks
Pažitka 1 hrst
Pórek 1 ks
Špagety sépiové 400 g
Sůl 1 špetka
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 1.5 l
Vývar z humrů 100 ml
Créme fraiche 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pokud máme mořské plody mražené, necháme je rozmrazit podle návodu na obalu. Čerstvé mořské plody omyjeme a pokud je potřeba, vykucháme je a očistíme. Připravíme zeleninu. Mrkev očistíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Pórek a celer očistíme, omyjeme a osušíme. Pórek nakrájíme na tenčí kolečka, celer na menší kousky.
  2. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a za občasného míchání ji dusíme 5-8 minut. Poté vše podlijeme humrovým fondem (vývarem) a bílým vínem. Promícháme a přidáme mořské plody. Vše necháme pod pokličkou dusit asi 10 minut.
  3. Zeleninu a mořské plody zjemníme přidáním crème fraîche, dochutíme solí. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme sekanou pažitkou.