Nepečený čokoládový koláč
Ingredience
Čokoláda hořká |
30 g |
Čokoláda na vaření |
125 g |
Cukr krupice |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Želatina |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
30 g |
Máslo čerstvé |
90 g |
Müsli čokoládové |
125 g |
Čokoláda hořká |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Korpus: smícháme müsli, máslo a cukr a stejnoměrně vyložíme dno formy. Vychladíme.
- Rozpustíme čokoládu, občas zamícháme. Necháme prochladnout.
- Odměřené množství vody smícháme s želatinou. Necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Postavíme misku do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
- Tvaroh vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky a cukr a dále šleháme. Přimícháme zakysanou smetanu, změklou čokoládu, nasekanou čokoládu a želatinu. Dobře promícháme.
- Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme jej opatrně do čokoládového krěmu. Krém nalijeme na dno z müsli a vychladíme do ztuhnutí.
- Na koláč nastříkáme pusinky ze šlehačky a ozdobíme čokoládovými hoblinami.