Nepečený čokoládový koláč

Ingredience


Čokoláda hořká 30 g
Čokoláda na vaření 125 g
Cukr krupice 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Tvaroh tučný 250 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
Želatina 2 polévková lžíce
Cukr krupice 30 g
Máslo čerstvé 90 g
Müsli čokoládové 125 g
Čokoláda hořká 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Korpus: smícháme müsli, máslo a cukr a stejnoměrně vyložíme dno formy. Vychladíme.
  2. Rozpustíme čokoládu, občas zamícháme. Necháme prochladnout.
  3. Odměřené množství vody smícháme s želatinou. Necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Postavíme misku do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
  4. Tvaroh vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky a cukr a dále šleháme. Přimícháme zakysanou smetanu, změklou čokoládu, nasekanou čokoládu a želatinu. Dobře promícháme.
  5. Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme jej opatrně do čokoládového krěmu. Krém nalijeme na dno z müsli a vychladíme do ztuhnutí.
  6. Na koláč nastříkáme pusinky ze šlehačky a ozdobíme čokoládovými hoblinami.