Koňský guláš se zelím
Ingredience
Cibule |
400 g |
Houby čerstvé |
150 g |
Jíška hotová světlá |
20 g |
Koňské maso |
1000 g |
Ocet vinný |
5 ml |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
120 g |
Sůl |
10 g |
Těstoviny vařené (průměr) |
600 g |
Zelí hlávkové bílé |
500 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem, přidáme houby, zelí, trochu octa a dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, podle chutí dosolíme, provaříme a odstavíme.
- Koňský guláš podáváme s vařenými těstovinami nebo haluškami.