Koňský guláš se zelím

Ingredience


Cibule 400 g
Houby čerstvé 150 g
Jíška hotová světlá 20 g
Koňské maso 1000 g
Ocet vinný 5 ml
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 120 g
Sůl 10 g
Těstoviny vařené (průměr) 600 g
Zelí hlávkové bílé 500 g
Olej rostlinný 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem, přidáme houby, zelí, trochu octa a dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, podle chutí dosolíme, provaříme a odstavíme.
  3. Koňský guláš podáváme s vařenými těstovinami nebo haluškami.